• Haberler
  • Genel
  • Zorunlu Deprem Sigortası Genişliyor: Zorunlu Afet Sigortası Olarak Yeniden Düzenlenecek

Zorunlu Deprem Sigortası Genişliyor: Zorunlu Afet Sigortası Olarak Yeniden Düzenlenecek

Yücel, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından mevcut sistemde değişiklik yapma gereğinin ortaya çıktığını belirtti. Zorunlu sigortanın...

Yücel, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından mevcut sistemde değişiklik yapma gereğinin ortaya çıktığını belirtti. Zorunlu sigortanın teminatının sadece depremi kapsadığına işaret eden Yücel, yeni kısıtlamalarla sigortanın kapsamının genişletilerek Zorunlu Afet Sigortası adı altında değiştirileceğini belirterek düzenleme kapsamında depremin yanı sıra sel gibi diğer afetlerin de yer alacağını vurguladı.

DASK poliçelerinin sadece konutun metrekaresine göre fiyatlandırılacağını ve eşya teminatının verilmeyeceğini söyleyen Yücel, ZAS kapsamında vatandaşların direnin üstüne istedikleri eşyaları da sigortalatabileceklerini ifade etti. Enflasyona endekslenen deprem sigortalarının en önemli değişikliklerden birine değinen Yücel, bu sayede zeyilname boyutunun ortadan kalkacağını söyledi.

Yeni düzenlemelerin 2024 başında uygulanmasını beklediklerini söyleyen Yücel, “Vatandaşların doğal afet sigortasını doğru bedellere, teminatlara ve bilgilere göre yaptırılması önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme