• Haberler
  • Ekonomi
  • Zenginin gıda enflasyonu %52’yken yoksulun gıda enflasyonu %14

Zenginin gıda enflasyonu %52’yken yoksulun gıda enflasyonu %14

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir araştırma...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi enflasyon verilerini açıklamasının ardından bir araştırma yaptı. Açıklanan resmi ve ortalama enflasyon verilerini gelir gruplarına göre yeniden düzenleyen DİSK-AR, gelir düzeyi yüksek olan vatandaşlarla gelir düzeyi düşük olan vatandaşların enflasyonu aynı oranda hissetmediğini belirtti.

Emekliler enflasyonu %90-115 arasında hissediyor

Ortalama TÜİK ham verilerinden yararlanarak emeklilerin ve dar gelirlilerin hissettiği gıda enflasyonunu yeniden hesaplayan DİSK-AR, ortalama gıda enflasyonunun %72,9 olduğunu söyledi.

Gıda enflasyonu emekliler tarafından %89,5 oranında hissedilirken 3. %20’lik gelir grubu bu enflasyonu %83,1 oranında hissediyor. En düşük gelirli 2. %20’lik grup enflasyonu %95,2 oranında hissederken en yoksul %20’lik gelir grubunun hissettiği gıda enflasyonu oranı ise %114,4.

Öte yandan en yüksek 2. %20’lik gelir grubunun gıda enflasyonu %69,7 iken en yüksek gelirli %20’lik grubun gıda enflasyonu ise %53 ile sınırlı kalmış durumda.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme