• Haberler
  • Ekonomi
  • Zamların geçmesini sağlayan oylamaya muhalefetin katılım oranı %38

Zamların geçmesini sağlayan oylamaya muhalefetin katılım oranı %38

Türkiye’de son dönem getirilen zamların getirilebilmesini sağlayan 2023 Ek Bütçe Oylaması’na muhalefetin %38 katılım sağladığı paylaşıldı....

Türkiye’de son dönem getirilen zamların getirilebilmesini sağlayan 2023 Ek Bütçe Oylaması’na muhalefetin %38 katılım sağladığı paylaşıldı. İktidar blokunun katılım oranı ise %85’i buluyor.

AKP’nin 232 milletvekili oylamaya katılırken, 31 milletvekili katılmamış durumda. MHP’de ise katılım 39, katılmayan milletvekili sayısı 11. Yeniden Refah Partisi’nin 5 milletvekilinden üçü oylamaya katılırken, HÜDAPAR’ın 4 milletvekilinin, Demokrat Sol Parti’nin 1 milletvekilinin tamamı oylamaya katılmadı.

Muhalefet blokunda ise işler daha farklı. CHP’nin 230 milletvekili arasında 56’sı oylamaya ret kararı verirken, 74’ü katılmadı. Yeşil Sol Parti’nin 42 milletvekili oylamaya katılmazken, 13 milletvekili ret kararı verdi. Oylamaya katılmayan milletvekili sayısı İyi Parti’de 26 iken, ret kararı veren milletvekili sayısı ise 18. Saadet Partisi’nde oylamaya ret kararı veren milletvekili sayısı 13, katılım sağlamayan vekil sayısı ise 7. Deva Partisi’ndeki 15 milletvekilinin 14’ü oylamaya katılmazken, bir kişi ret kararı verdi. Türkiye İşçi Partisi’nde 2 vekil oylamaya katılmadı, iki vekil ise ret kararı verdi. Demokrat Parti’nin, Demokratik Bölgeler Partisi’nin, EMEP’in ve HDP’nin ikişer vekilden oluşan toplam 8 milletvekili oylamaya katılmazken, yalnızca Demokrat Parti’deki bir milletvekili ret oyu verdi.

Oylamanın tablosunu sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşan gazeteci Önder Algedik, yaptığı paylaşımda, “Ek bütçe, yani daha çok zam oylamasına 173 muhalafet vekili katılmamış!  Oy isterken döktükleri dili hatırlıyorsunuz değil mi? Sakın zamlar konusunda ortalıkta şikayet etmeyin.” dedi.

Ek bütçe, yani daha çok zam oylamasına 173 muhalafet vekili katılmamış ‼️

Oy isterken döktükleri dili hatırlıyorsunuz değil mi?

Sakın zamlar konusunda ortalıkta şikayet etmeyin ‼️ https://t.co/YxVoDhAhaP

— Önder Algedik (@OnderAlgedik) July 18, 2023

haber merkez

Bakmadan Geçme