Zamane

Bilmem farkında mısınız, hayatımızda hiçbir şey eskisi gibi değil. Evrildikçe zaman, sanki sasılaşıyor ve yüzlerdeki ifadeler...

Bilmem farkında mısınız, hayatımızda hiçbir şey eskisi gibi değil. Evrildikçe zaman, sanki sasılaşıyor ve yüzlerdeki ifadeler de değişiyor. Kaygı, ümitsizlik, feri kaçmış bakışlar. Zamanın getirisi bu galiba. Her dönemin kendine has düşüncesi, bakış açısı, kıyafet, ev modası oluşur. Bu dönemin de bu olsa gerek.

***21.45***

Hem her şeyden şikayet eden hem de ettiği şikayete konu olanı kendi de yapan insanlardan oluşan bir toplum. Sorsan herkes kirlilikten dem vurur, “Çevreyi korumalıyız” der ama bir kişiyi yaptığı olumsuz davranışı konusunda uyardığınızda işitmediğiniz kalmaz. Siz olması gerekeni yaparsınız, sizi fazla titiz olmak ve gereksiz hassasiyet göstermekle itham ederler.

***22.14***

Sokakları kirleten çöpler bile değişti son zamanlarda. Adım başı atılmış maskeler. Hani onları kullandıktan sonra olması gerektiği gibi atacaktık? Sonbaharda düşen yapraktan çok düşen maske gördüm yürüdüğüm yol üzerinde desem abartmış olmam herhalde! Hastalıktan korunmaya çalışırken adeta “Korunmayalım” dercesine sokağa salmak atıkları, nasıl bir anlayışın getirisi bilmiyorum. Çok şey söylenebilir bu konuda ama siz söylemeden de anladınız değil mi?

***22.29***

Bu yazı nasıl böyle oldu? Her başladığımda çalan telefon sağ olsun! Her an ulaşılabilir olmak da çok kolay şimdilerde. Peki bu, iyi bir şey mi? Yorum sizin…

Her şeye rağmen sen

gülümse

bırak “Neden gülümsüyorsun?” diye sorsunlar

bir nedenin olması gerekmiyor

bunu sen biliyorsun ya

kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsin

sadece gülümse…

değişimi gör.

Bakmadan Geçme