Z-kütüphane açıldı

Torbalı'daki ilk Z-kütüphane, Mustafa Eser İmam-Hatip Ortaokulu’nda açıldı. Kütüphanenin açılış kurdelesini Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki kesti....

Torbalı’daki ilk Z-kütüphane, Mustafa Eser İmam-Hatip Ortaokulu’nda açıldı. Kütüphanenin açılış kurdelesini Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki kesti. Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramı eğitim kurumlarında hayat bulmaya başladı. Bütün masrafını Milli Eğitim Bakanlığı’nın karşıladığı Z-kütüphanelerinin ilki, Mustafa Eser İmam-Hatip Ortaokulu’nda kuruldu. Okulun zemin katında kurulan kütüphanenin açılışı, geçtiğimiz gün Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bahattin Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un katılımı ile gerçekleşti.

 

Açılış öncesinde kitap okumanın önemine vurgu yapan şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı. Tosun, yaptığı konuşmada, “Kütüphaneler, kitap okumanın aşılanmasında büyük bir öneme sahip. Z-kütüphanelerde kitap okumanın dışında öğrencilerin boş vakitlerini en iyi değerlendirebilecekleri bir alan oluşturuldu. İlçemizde de Z-kütüphane, ilk defa hizmete girdi” dedi. Protokol üyeleri kurdele kesiminin ardından Z-kütüphanede incelemelerde bulundu.
 

En farklı kütüphane
 

Z-kütüphane, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphaneler olarak tanımlanıyor. Öğrencilere ödev hazırlama, internetten ödev araştırma, printer ile çıkış alma gibi işlevsellik yanında kütüphanenin rengarenk albenisi ile klasik kütüphane görünümünden kurtulup öğrencilerin daha çok zaman geçirebileceği eğlenceli mekanlara dönüştürmeyi amaçlıyor. Zenginleştirilmiş kütüphaneler, Mili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenirken bütün devlet okullarının Z-kütüphane sahibi olması hedefleniyor. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Yılmaz, okullarda yeterli fiziki şartların temin edilmesi durumunda Z- kütüphanenin bütün okullarda hizmete gireceğini ifade etti.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme