• Haberler
  • Eğitim
  • YKS Tercih Sürecinde Rehber Öğretmen Emre Mete’den YKS Tercihlerine Dair Önemli İpuçları

YKS Tercih Sürecinde Rehber Öğretmen Emre Mete’den YKS Tercihlerine Dair Önemli İpuçları

  Öğrencilerin tercihlerini belirlerken dikkat etmeleri gereken ilk hususun, şehir seçimi olduğunu belirten Mete, “Öğrencilerin belli...

 

Öğrencilerin tercihlerini belirlerken dikkat etmeleri gereken ilk hususun, şehir seçimi olduğunu belirten Mete, “Öğrencilerin belli konuları göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Hangi şehri seçtikten sonra, yeteneklerine bakmalı, ilgi duydukları alanlara yönelmeliler. Kendi değerleri ve hayatta neye değer verdiklerini belirlemeleri de tercihlerini yaparken önemli bir faktör olacaktır. Tüm bu unsurları bir araya getirerek, 24 farklı tercih yapmalılar.” şeklinde konuştu.

YKS tercih maratonunda velilere de tavsiyelerde bulunan Mete, ebeveynlerin artık daha bilinçli bir şekilde çocuklarını dinlediğini ve karar verme sürecine katıldığını belirtti. Velilerin, çocuklarının isteklerini anlamalarını ve onlara saygı göstermelerinin önemine vurgu yapan Mete, “Öğrencilerin gelecekteki mesleklerini kendileri yapacakları tercihleriyle ilgili karar alma sürecinde ailelerinin desteği ve anlayışı büyük önem taşıyor.” dedi.

Haber

Açıklamalarına devam eden Mete, günümüzde teknolojinin önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliğinin popüler bölümler arasında olduğunu ifade etti. Ayrıca yönetim bilişim sistemleri bölümünün de öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Hukuk, tıp ve diş hekimliği gibi klasik tercihlerin de hala popüler olduğuna değindi.

Tercih sürecindeki stres ve belirsizliklerin azaltılması için öğrencilere pratik yöntemler öneren Mete, çetele tablo tutmanın önemine dikkat çekti. Üniversiteleri, bölümleri ve şehirleri karşılaştırmak için bu tabloyu kullanmanın öğrencilere daha sağlıklı bir tercih süreci geçirmelerine yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca üniversitelerle iletişime geçerek öğrencilerin sorularını yanıtlamak üzere akademisyenler ve öğrencilerle görüşmeler yapmanın da faydalı olacağını vurguladı.

Mustafa UYSAL /YENİ TİRE

 

Bakmadan Geçme