• Haberler
  • Gündem
  • YKS (AYT-TYT sınavı) ne zaman, ayın kaçında yapılacak? (2023 ÖSYM YKS sınav tarihleri)

YKS (AYT-TYT sınavı) ne zaman, ayın kaçında yapılacak? (2023 ÖSYM YKS sınav tarihleri)

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecanla sınava hazırlanan öğrenciler, sınav tarihi ve giriş yerleriyle ilgili...

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecanla sınava hazırlanan öğrenciler, sınav tarihi ve giriş yerleriyle ilgili bilgilere ihtiyaç duyuyor. İşte 2023 YKS sınav takvimi ve giriş yerleriyle ilgili detaylar:

2023 YKS sınavı, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre gerçekleştirilecektir. Sınav takvimine göre;

– 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) uygulanacaktır.
– 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecektir.

YKS sınavı için sınav giriş yerleri de belirlenmiştir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren saat 15.00’ten sonra T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir.

Öğrenciler, sınava girecekleri okul ve salon bilgilerini bu belge üzerinden öğrenebileceklerdir. Bu nedenle, sınavın yaklaşmasıyla birlikte ÖSYM’nin internet sitesini düzenli olarak takip etmek önemlidir.

 

Bakmadan Geçme