Yine kavşak yine tehlike

Ödemiş'in merkezinde bulunan pek çok noktada trafik güvenliğini sağlaması gereken kavşaklar, tehlike saçıyor. Geçtiğimiz hafta sonu...

Ödemiş’in merkezinde bulunan pek çok noktada trafik güvenliğini sağlaması gereken kavşaklar, tehlike saçıyor. Geçtiğimiz hafta sonu akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasına da sahne olan Bilgi Kıraathanesi’nin hemen karşısında bulunan kavşak, vatandaşları tedirgin ediyor. Konuyla alakalı açıklama yapan İbrahim Bilir,”Buranın en büyük problemi, herhangi bir ışıklandırmanın olmaması. Araçlar hiç durmadan, yolu kontrol etmeden direkt geçip gidiyor. Kazaların en büyük nedeni de bu” ifadelerini kullandı.

Fehmi Kılıç ise, “Vasıtalar, bu güzergahta birbirini beklemeden geçiyor. Bu noktaya araçları yavaşlatmak adına kasis konulmasını öneririm. Sokak içinden caddeye girmek isteyen araç sürücüleri de cadde üzerinden İZSU mevkiine doğru yol alan sürücüler de azami hızla bu yolu kullanıyor. Uyarıcı levhaların, ışıkların bu mevkide kesinlikle olması gerekiyor. Burada çok fazla kaza oluyor. İnsan hayatı, bu kadar ucuz olmamalı” şeklinde konuştu.

“Trafik ışıkları, insan canından daha mı pahalı?”

Nizamettin Gökçe ise şunları söyledi: “Herkes, üzerinde bulunduğu yolda üstün olduğunu düşünerek araç kullanıyor. Kimse kimseye saygı duymuyor. Araçları birbirlerinin üzerine sürüyor. Kazanın olduğu noktadaki en büyük sorunlardan bir tanesi de sokak içinden caddeye çıkmak isteyen sürücülerin cadde üzerini görememesi. Dolayısıyla araçlar yolun ortasına kadar gelmek zorunda kalıyor. Yukarıdan gelen araçların da azami hız yapması sonucunda kaza kaçınılmaz oluyor. Hiçbir araç, bu güzergahta şehir içinde yapılması gereken hızı yapmıyor.

Ben, Bilgi Kıraathanesi’nin arka sokağında oturuyorum. En son meydana gelen kazaya şahit olmadım ancak çok fazla kazaya şahit olmuşluğum var. Trafik kayıtlarını soruşturun. Kaza kaydının çok fazla olduğunu göreceksiniz. Bizim sokak sakinleri olarak bu noktanın tehlikeli olduğuna ve trafik ışığı olması gerektiğine dair bir müracaatımız da bulunuyor. Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığımız müracaatımızdan herhangi bir sonuç alamadık. Hatta bize verilen cevap, ‘Trafik ışıkları pahalı’ oldu. Trafik ışıkları, insan canından daha mı pahalı?”

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme