• Haberler
  • Genel
  • ‘yılan bebek’ Gökdeniz davasında 2,5 yıl sonra ret kararı

‘yılan bebek’ Gökdeniz davasında 2,5 yıl sonra ret kararı

Uşak’ın Eşme ilçesinde nadir görülen bir deri hastalığına sahip olan Gökdeniz’e halk arasında ‘yılan bebek‘ deniyor....

Uşak’ın Eşme ilçesinde nadir görülen bir deri hastalığına sahip olan Gökdeniz’e halk arasında ‘yılan bebek‘ deniyor. Harlequin tipi iktiyozis hastalığına sahip Gökdeniz T.’ye babası Musa T.’nin açtığı soybağının reddi davası, 2,5 yıl sonra sonuçlandı. Dava istinaf yolu açık olmak üzere reddedilirken, 28 yaşındaki anne Ela Fidan ;

“Babasının bu davayı açmasıyla, namusum ve gururumu ayaklar altına alındı. Fakat endişelenmem gereken asıl konu bu değildi. Her ne kadar bu durumun canımı yaksa da beni korkutan tek şey oğlumdan alınacak kan örneğiydi. Ben, Gökdeniz’in cildi kanamasın diye saat başı kremleme işlemi yaparken, babasının acımasızca davranması çok yüreğimi yaktı” dedi.

Uşağın Eşme ilçesinde 25 Ocak 2021’de, Harlequin tipi iktiyozis hastalığıyla dünyaya gelen Gökdeniz bebeğin annesi Ela Fidan ile babası Musa T , doğumdan 3 ay önce boşanmak için Eşme Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu. Gökdeniz bebek dünyaya  geldikten sonra ise bebeğe soybağı reddi davası açtı.

Babanın açtığı davada 2,5 yıl sonra karar çıktı. Gökdeniz bebeği yüzde 99 Musa T’nin bebeği olduğu DNA testi ile kanıtlandı.

Bakmadan Geçme