• Haberler
  • “Yer göstermeden çıkmamızı istiyorlar”

“Yer göstermeden çıkmamızı istiyorlar”

Ödemiş’te Gediz Caddesi üzerinde bulunan Tekelli Demirciler Küçük Sanayi Sitesi hakkında arkasına inşa edilen yeni binaların...

Ödemiş’te Gediz Caddesi üzerinde bulunan Tekelli Demirciler Küçük Sanayi Sitesi hakkında arkasına inşa edilen yeni binaların önüne yeşil alan yapma gerekçesiyle Ödemiş Belediyesi tarafından yıl sonunda yıkılma kararı alınmıştı.

Mülkiyeti Ödemiş Belediyesi’ne ait 15 esnafın olduğu dükkanların geçtiğimiz Temmuz ayında yıl sonuna kadar yıkılacağı esnafa bildirilmişti. Ödemişliler tarafından Tekelli Demirciler Küçük Sanayi Sitesi olarak bilinen alanda yıkılacak olan dükkanların içinde mobilyacılar, motor tamircileri, marangozlar, lastikçiler ile kıraathane esnafı ve biten mesleklerden sıcak demir ustaları da bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan esnaf ise Ödemiş Belediyesi’nin aldığı kararı kısa süre içerisinde uygulayacak olmasından ve yıkılacak alan dışında yeni bir alan gösterilmemesinden yakınmaya devam ediyor. Demirci Necmi Doğrudur, “Bundan 40 yıl önce Ödemiş Belediye Başkanı rahmetli Tahir Çaylı tarafından Tekelli Demirciler Küçük Sanayi Sitesi yapıldı. Bu dükkanlara çarşıdan ilk gelen esnaf da biziz. Eskiden Demirciler Çarşısı vardı. Orayı kapatmaya karar verdiklerinde bizim için bir yer yaptılar ve o şekilde çarşıyı kapattılar. Şu anki belediye başkanı ise bize bir yer göstermeden bize ‘Çıkın’ diyor” diye konuştu.

“Bu insanlar seni seçiyorsa…”

Doğrudur, “Çoluğu çocuğu olan bir insanı evinden bir anda atsanız ne olur? Buradaki mesleklerin hepsi bitmek üzere. Burada tarihi meslekleri yaşatıyoruz. Biz olmadığımızda demircilik diye de bir meslek kalmayacak. Bana kalırsa bize özel bir yer yapılarak belediye tarafından ya para ile satılmalı ya da kiraya verilmeli. Belediye Başkanı Mehmet Eriş, buna bir çare bulmalı. Başkan olmak kolay değil. Bu insanlar seni seçiyorsa muhakkak derdine çare olacaksın. Bir sonraki seçimde sana kim bakacak? Bizi yılbaşında çıkartacaklardı ancak ay sonuna kaldı. O durumda da bir belirsizlik var. Başkanın kendisi buraya da gelmiyor, başkan yardımcısını gönderiyor. Mehmet Eriş buralı. Gelip derdimize derman olsa çok memnun olacağız. Kaç sefer kendisini telefonla aradım , ‘Geleceğim’ dedi ancak gelemedi” ifadelerini kullandı.

Ece Köseoğlu

 

 

Bakmadan Geçme