• Haberler
  • Yeni sistem için tanıtım atağı

Yeni sistem için tanıtım atağı

Ödemiş'teki yeni devlet hastanesine hazırlık niteliğinde başlatılan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), Ödemiş Vergi Dairesi önüne...

Ödemiş’teki yeni devlet hastanesine hazırlık niteliğinde başlatılan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), Ödemiş Vergi Dairesi önüne ve yan tarafına kurulan iki stantla halka tanıtıldı. Ödemiş Devlet Hastanesi personeli tarafından gelenlere randevu sistemi tanıtılırken çocuklara da balon dağıtıldı. Kurulan stantların randevu sistemi oturuncaya kadar açık kalacağı ve vatandaşları bilgilendirmelerin devam edeceği duyuruldu.

 

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Ömer Koçak, “Hastaneye gelen her dört kişiden biri randevusuz geliyor. Bu bakımdan bir dengesizlik oluşuyor. Bizim hedefimiz, randevulu sistemin oturmasının yanında randevu saatine yakın saate gelinmesine dikkat edilmesi. Cumartesi Pazarı meşhur bir yer. Çevre köylerden gelenlere de bunu tanıtalım diye düşündük. Köylerde programlı bir şekilde bunu en iyi şekilde tanıtıyoruz. Yeni hastane açılırken geçiş sürecinde vatandaşlarımızın buna alışması gerektiğine inanıyorum. Doktorun kimin ne zaman geleceğini bilmesi gerekir. Randevu sisteminde kaliteli bir hizmet veriliyor. Randevusuz hasta çok uzun süre bekleyebiliyor.  Yoğunluğu da artırıyor. Acil rahatsızlığı olanların da acile başvurmalarını bekliyoruz. Acil servisimizde de uzman  doktorlarımız var” dedi.

 

Hasta Meclisi oluşturulacak

 

Yeni sisteme geçişte bir takım sıkıntılar olabileceğini kaydeden Koçak, “Hasta Meclisi oluşturacağız. Bu oluşum, hasta yakınlarından meydana gelecek. Hastalarımız bu sayede görüşlerini dile getirecekler.  Bu projenin de en kısa zamanda hayata geçmesini hedefliyoruz. Bayındır’ın Pınarlı Mahallesi’ndeki Mehmet Özcan isimli amcamız, yeni sistemi beğenmiş. Çevre köylerdeki vatandaşlara sistemi anlatıyor. Bunun gibi insanların çoğalacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Mobil araçlarla tanıtım

 

Sistemi tanıtmak maksadıyla araç giydirdiklerini ve mobil tanıtım yapacaklarını da sözlerine ekleyen Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Ömer Koçak, “Sağlık Bakanlığı’nın daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla ile yürürlüğe koyduğu sağlıkta dönüşüm projesinin çalışmaları büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Ödemiş ve yöresinde de yapacak olduğumuz tanıtım atağı ile bu sistemin oturacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Sistemin oturacağına inanıyoruz”

 

Ödemiş Devlet Hastanesi’nin kurduğu stantlara gelen Mehmet Özsoy, “Randevu sisteminin zamanla oturacağına inanıyoruz. Büyük bir gönül esası ile çalışan Başhekim Ömer Bey ve hastane personeli bu konuda büyük çalışmalar yapıyorlar. Randevu sisteminin oturmasıyla daha kaliteli bir hizmet alacağımıza inanıyoruz” dedi. Ödemişli vatandaşlardan Erkan Tuncer, “Yeni hastane ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi oturacaktır. Sistemin zor olmadığına inanıyorum. Hemen herkeste akıllı telefon var” şeklinde konuştu.

 

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme