• Haberler
  • Yeni paketlerde tablosuz dönem

Yeni paketlerde tablosuz dönem

Vatandaşın sigara bağımlılığından uzaklaşmasını sağlamak adına gerçekleştirilen tek tip paket uygulaması, 5 Ocak Pazar günü itibariyle...

Vatandaşın sigara bağımlılığından uzaklaşmasını sağlamak adına gerçekleştirilen tek tip paket uygulaması, 5 Ocak Pazar günü itibariyle hayata geçirildi. Söz konusu uygulama ile sigara paketlerinin çekiciliğinin azaltılması, yanıltıcı özelliğinin ortadan kaldırılması ve sağlık uyarıları mesajlarının caydırıcı etkisinin artırılması hedefleniyor. Bundan sonraki dönemde ise sigara şirketlerinin kullandığı renkli paketlerle sigara almak mümkün olmayacak. Düz ve standart paket uygulamasına geçilmesiyle beraber şirketlerin yeni paketlerde zifir, nikotin ve karbonmonoksit tablosuna yer vermediği de dikkat çekti.

 

Altı ay zam yok

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda sigara ve alkole yapılan zammın altı ay daha ötelenmesine karar verdi. Sigara ve alkol kullanan vatandaşlar, yeni yılın gelmesiyle beraber tütün ve alkole zam geleceğini düşünürken zam gelmeyeceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’nin geçtiğimiz günkü sayısında yer alan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararında ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün ÖTV (III) sayılı listenin içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı kaydedildi.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme