Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir?

Davut Gül, 1974 yılında Erzurum Horasan’da doğmuştur. Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra,...

Davut Gül, 1974 yılında Erzurum Horasan’da doğmuştur. Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Gaziantep’te kaymakam adayı olarak görevine başlamıştır.

Mesleğe başladıktan sonra Muğla-Kavaklıdere ve İzmir-Kemalpaşa ilçelerinde kaymakam vekilliği yapmıştır. Ardından İngiltere’de yurt dışı stajı gerçekleştirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yapmıştır. Yüksek lisans eğitiminin ardından Kırklareli-Kofçaz kaymakamı olarak atanmıştır.

Davut Gül, görev sürecinde Şirvan kaymakamlığı, Karaman vali yardımcılığı ve Gürün kaymakamlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2009 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın Kaymakamı” seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü’ne layık görülmüştür. Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde daire başkanı olarak görev yapmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Sivas Valisi olarak atanmıştır.

27 Ekim 2018 tarihinde Gaziantep Valisi olarak görevlendirilen Davut Gül, 5 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasıyla boşalan İstanbul valiliğine getirilmiştir.

Davut Gül, evli bir çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.
HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme