• Haberler
  • Ekonomi
  • Yeni iddia Hafize Gaye Erkan, Mehmet Şimşek’in karşı çıkmasına rağmen Merkez Bankası başkanı oldu

Yeni iddia Hafize Gaye Erkan, Mehmet Şimşek’in karşı çıkmasına rağmen Merkez Bankası başkanı oldu

Konuşulanlara göre Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığa gelişinde etkin olan isimlerden biri Mehmet Şimşek’ti. Şimşek, Erkan’ın Merkez...

Konuşulanlara göre Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığa gelişinde etkin olan isimlerden biri Mehmet Şimşek’ti. Şimşek, Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasından sonra, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kendisine desteğini sunmuş, bilgisine güvendiğini söylemişti.

Fatih Altaylı’nın aktardığı kulis bilgilerine göre ise Erkan, Mehmet Şimşek’in karşı çıkmasına rağmen Merkez Bankası Başkanlığı’na getirildi.

Habertürk’ten ayrılan Fatih Altaylı, kendi sitesinde ortaya attığı iddialarda, Mehmet Şimşek’in Erkan’ın başkan olarak seçilmesine itiraz ettiğini söyledi. Altaylı’nın aktardıklarına göre “Türk ekonomisinin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olmasına çok da sıcak bakmamış hatta bu yöndeki bazı itirazlarını da yapmış.

Merkez Bankacılığının bambaşka bir iş olduğunu, Erkan’ın bununla ilgili bir tecrübesi olmamasının büyük eksiklik olduğunu söylemiş. ABD’deki bankacılık macerasının da uluslararası saygınlıkta sorun yaratacağından söz etmiş.”

Haber merkezi

Bakmadan Geçme