• Haberler
  • Siyaset
  • Yeni iddia “bazı CHP’liler Kılıçdaroğlu’na Ankara için solcu aday önerdi”

Yeni iddia “bazı CHP’liler Kılıçdaroğlu’na Ankara için solcu aday önerdi”

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın dile getirdiği yeni iddialara göre CHP kulislerinde yerel seçimlerde Ankara için olması...

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın dile getirdiği yeni iddialara göre CHP kulislerinde yerel seçimlerde Ankara için olması gereken belediye başkan adayı konuşuldu. Kimi CHP’liler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Levent Gök’ün aday olması gerektiğini söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara’da yeniden aday olması gerektiğini söylemişti. CHP’de seçim yenilgisinin ardından ortaya çıkan “değişim” taraftarları ise, “CHP’nin kendi içinden çıkardığı isimlere dönebileceğini” belirtti.

Ankara’da adaylık için Levent Gök önerildi

Bu çerçevede parti içerisindeki “değişim” taraftarları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Levent Gök’ü önerdi. Söz konusu partililer Mansur Yavaş’ın tavrının ayın 26’sında Meral Akşener’in yapacağı konuşmayla beraber değişebileceğini, bu yüzden Levent Gök isminin de duyurulması gerektiğini belirtti.

DEVA Partisi’ne tepkili CHP’liler

CHP içerisindeki kadrolar, Ali Babacan’ın yaptığı “CHP’nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya” açıklamasına da tepki gösterdi. Partililer, bunun gibi açıklamalara neden olan etkenin partinin geleneğinden kopması olduğunu, CHP içerisinden gelen insanların partide daha etkin rol alması gerektiğini belirtti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme