Yeni danışman iddiası CHP’yi karıştırdı!

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP’ye danışman olarak getirildiği iddiası parti içinde tepkilere neden oldu. Daha önce AKP’den...

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP’ye danışman olarak getirildiği iddiası parti içinde tepkilere neden oldu. Daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan ve Atatürk hakkındaki paylaşımlarıyla tepki çeken Yaman’ın danışman olduğu iddiasını ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, ardından Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve son olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak yalanlamıştı.

İlk tepki Gamze Taşcıer’den

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda iddialara tepki göstermişti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olduğunu ve kadın hakları konusunda çalışmalar yaptığını belirten Taşcıer, Türkiye’deki kadınların Ortadoğu’daki kadınlardan farklı yaşayabilmesini Atatürk’e ve laikliğe borçlu olduğunu, laikliğe ve Atatürk’e karşı kişilerin CHP’ye danışman olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Yaptığı paylaşımda Taşcıer “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e ve onun en temel ilkesi LAİKLİĞE borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!” dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e…

— Gamze TAŞCIER (@gamzetascier) September 2, 2023

Bir tepki de İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’den

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de şeffaflık talep eden CHP’nin kendisinin de şeffaf olması gerektiğini belirtti, CHP ideolojisi ile bağdaşmayan kişilerin partide önemli yerlere getirilmesine karşı olduğunu vurguladı.

Yaptığı paylaşımda Gökçen Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim. Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız.” ifadelerini kullandı.

Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim.

Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız.…

— Gökçe Gökçen (@GokceGokcen_) September 2, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme