• Haberler
  • Gündem
  • Yeni Çalışma Bakanı’ına dair şaşırtan gerçek!

Yeni Çalışma Bakanı’ına dair şaşırtan gerçek!

Vedat Işıkhan, 2023 cumhurbaşkanlığı kabinesinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. 1966 Mardin doğumlu olan...

Vedat Işıkhan, 2023 cumhurbaşkanlığı kabinesinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. 1966 Mardin doğumlu olan bakan Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan 1990 yılında mezun olmuş aynı okulda akademik kariyerini tamamlayıp profesör olarak görev almıştır.

Işıkhan 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü bir çalışmada Genel Koordinatör olarak görev almıştır. Daha sonra 2015-2018 yıllarında AKP Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nda akademik danışmanlık görevini yürütmeye başlamıştır.

2018 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliği yapmaya başlamıştır. Son olarak 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevine atanmıştır. Işıkhan, Türkiye’nin sosyal politikalarıyla ilgili saha çalışmaları yürütmüştür.

Işıkhan’ın kendisi gibi yazar olan birde ağabeyi var. Ağabey Ümit Yaşar Işıkhan kardeşinin aksine sol görüşlü bir şair ve aktivist. İki zıt kutupta bulunan kardeşler farklı şehirlerde görevlerine devam ediyor.

1 temmuz 1957  doğumlu ağabey Ümit Yaşar Işıkhan ise Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun ,şair, yazar ve çevirmen. Akçay, Ayvalık, Foça, Güllük, Bodrum ve Datça’da (1992-2011) Liman Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda uzman olarak görev aldı. ‘Barış için sanat’ mottosuyla eserler vermeye devam ediyor.

Ümit Yaşar Işıkhan, sanat hayatına 1975 yılında yayınladığı Bestelenmiş Şarkı ve Türkü Sözleri Antolojisi ile başlar. İzmir’de “Temmuz” edebiyat dergisini ve 8 dilde ve 68 ülke temsilciliği ile Türkiye’nin ilk uluslararası kültür-sanat dergisi “ Homeros” u yayınladı. Daha sonra Yaba Edebiyat, Temmuz, Homeros dergileri ile Ege’de Bugün gazetesinde (2013-14) şiir ve yazıları yayımlandı. Kimi şiirleri bestelenerek seslendirildi. Yeni Sanat (İzmir 1995), Temmuz (İzmir, 186-87) ve Homeros (İzmir, 188-89) dergilerini çıkardı, yayın yönetmenlikleri ile sanat danışmanlıklarını yaptı. 2010-14 yıllarında TRT Belgesel, İzmir Sky, Kanal 35 ve Ada Tv.de programlar yaptı. Arapça ile Süryaniceden şiirler çevirdi. Toplu şiirleri Adı Özgürlüktü adıyla 2008 yılında Azerbaycan / Bakü’de yayımlandı.

Bakmadan Geçme