• Haberler
  • “Yaya şeritleri yenilensin”

“Yaya şeritleri yenilensin”

Caddeler ve sokaklar üzerinde yayaya geçiş üstünlüğü sağlayan yaya geçitleri, Ödemiş'in çok sayıda noktasında silinmiş durumda....

Caddeler ve sokaklar üzerinde yayaya geçiş üstünlüğü sağlayan yaya geçitleri, Ödemiş’in çok sayıda noktasında silinmiş durumda. Araç sürücülerinin cezai yaptırımlara karşın trafik kurallarına uymadığı ve sürekli olarak canların yitirildiği Ödemiş’te yayaların geçiş hakları da ezilmeye devam ediyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan bir vatandaş, “Ödemiş’te trafik çok karışık. Kimse kimseye yol vermiyor. Herkes yolu kendisine ait gibi kullanıyor. Yaya geçitlerinde yayalara tanınması gereken geçiş üstünlüğünü bırakın, araçlar bu durumda yayaların üzerine sürmekten de hiç çekinmiyor. Merkez içinde çok sayıda noktada yaya şeritleri silinmiş durumda. Yetkililerin konuyla alakalı şeritleri yenilemesini ve sıkı bir denetimle kurallara uymayan vatandaşlara gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Yaya geçitlerinin üzerine yasak olmasına rağmen araçlar park ediyor.

Öte yandan Ödemiş’te trafikle alakalı sorunlar, giderek artmaktadır. Araçlar, insanların yürümesi gereken kaldırımları da işgal etmeye başladı. Trafikte sorunlar, otopark sorunundan da kaynaklanıyor. Çözüm istiyoruz” dedi.

Ece Köseoğlu 

Bakmadan Geçme