Yaya geçitleri yenileniyor

Geçtiğimiz haftalarda silinen yaya geçitleri hakkında yaptığımız haberlerimizin ardından Ödemiş İlçe Zabıta Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir...

Geçtiğimiz haftalarda silinen yaya geçitleri hakkında yaptığımız haberlerimizin ardından Ödemiş İlçe Zabıta Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti.  Dün başlayan yaya geçidi çalışmaları, Ödemiş’in farklı noktalarında ilerleyen günlerde de sürmeye devam edecek. Ödemiş İlçe Zabıta Müdürlüğü önderliğinde başlayan çalışmalar kapsamında müdürlüğün belirlediği noktalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeniden boyanıyor.

Yayaların sesi olmuştuk

14 Ocak tarihli gazetemizde konu edindiğimiz yaya geçitlerinin silinmesi hususundaki haberimiz ise şu şekilde: Caddeler ve sokaklar üzerinde yayaya geçiş üstünlüğü sağlayan yaya geçitleri, Ödemiş’in çok sayıda noktasında silinmiş durumda. Araç sürücülerinin cezai yaptırımlara karşın trafik kurallarına uymadığı ve sürekli olarak canların yitirildiği Ödemiş’te yayaların geçiş hakları da ezilmeye devam ediyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan bir vatandaş, ‘Ödemiş’te trafik çok karışık. Kimse kimseye yol vermiyor. Herkes, yolu kendisine ait gibi kullanıyor. Yaya geçitlerinde yayalara tanınması gereken geçiş üstünlüğünü bırakan araçlar, bu durumda yayaların üzerine sürmekten de hiç çekinmiyor. Merkez içinde çok sayıda noktada yaya şeritleri silinmiş durumda. Yetkililerin konuyla alakalı şeritleri yenilemesini ve sıkı bir denetimle kurallara uymayan vatandaşlara gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Yaya geçitlerinin üzerine yasak olmasına rağmen araçlar park ediyor.

Öte yandan Ödemiş’te trafikle alakalı sorunlar giderek artmaktadır. Araçlar, insanların yürümesi gereken kaldırımları da işgal etmeye başladı. Trafikte sorunlar, otopark sorunundan da kaynaklanıyor. Çözüm istiyoruz’ dedi.”

Ece Köseoğlu 

 

Bakmadan Geçme