• Haberler
  • Eğitim
  • Yaşar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Modeli, Uluslararası Ödüle Layık Görüldü

Yaşar Üniversitesi Uzaktan Eğitim Modeli, Uluslararası Ödüle Layık Görüldü

Yaşar Üniversitesi, pandemi döneminde uzaktan eğitimde kullanılan dijital eğitim ekosistem modeliyle uluslararası bir ödüle layık görüldü....

Yaşar Üniversitesi, pandemi döneminde uzaktan eğitimde kullanılan dijital eğitim ekosistem modeliyle uluslararası bir ödüle layık görüldü. Apereo Vakfı tarafından verilen “Dolphin Award for Teaching and Learning” ödülü, Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasin Özarslan’a takdim edildi.

Pandemi ve İzmir’deki deprem nedeniyle 2020 yılında uzaktan eğitime geçen Yaşar Üniversitesi, yaklaşık 2 yıl süresince 200’den fazla dersin anlatıldığı ve 10 binden fazla öğrencinin katıldığı bir sistemle eğitim faaliyetlerini sürdürdü. Bu dijital eğitim ekosistem modeli, ABD merkezli Apereo Vakfı tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Apereo Vakfı, uzaktan eğitim ve açık kaynak konularında otorite olan Michigan Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi, New York Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi gibi 20’den fazla üniversiteye ev sahipliği yapıyor.

Eğitim modelini dünyaya anlattı

Apereo Vakfı, 2022 yılında Yaşar Üniversitesi’nin uzaktan eğitim için kullandığı dijital ekosistem modelini yayınladığı bir bildiride duyurdu. Bunun ardından Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasin Özarslan, “Open Apereo 2022” etkinliğine davetli araştırmacı olarak katıldı ve üniversitenin uzaktan eğitim sistemindeki uygulamalar ve deneyimleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Apereo Vakfı İcra Kurulu, 2015 yılından beri Apereo Vakfı’na katkıda bulunan Yaşar Üniversitesini, 2023 yılında düzenlenecek “Apereo’s Dolphin Awards” adlı ödül programı için aday gösterdi. Yapılan oylama sonucunda, Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yasin Özarslan, “Dolphin Award for Teaching and Learning” kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu ödül, uzaktan eğitimde açık kaynak çözümlerine verilen önemi vurgulayan Apereo Vakfı tarafından ABD’nin Oregon eyaletinde düzenlenecek Free and Open Source Yearly (FOSSY) Konferansı’nda takdim edilecek.

“Dijital öğrenme ekosistemimizi geliştirdik”

Doç. Dr. Yasin Özarslan, verilen ödülün önemine dikkat çekerek, eğitimde dijital dönüşümün hedefinin öğrenenler ile öğreticiler arasında yeni ve deneyimsel bir köprü oluşturmak ve zaman-mekân bağımsız öğrenmeyi sağlamak olduğunu belirtti. Yaşar Üniversitesi olarak, bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanarak öğrenenlere en uygun çözümleri seçmeyi ve kampüs sınırlarını aşarak onlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Özarslan, dijital dönüşümün bir parçası olan dijital öğrenme ekosistemlerini geliştirdiklerini ve bu sistemin uluslararası bir ödüle layık görülmesinin tüm ekibe gurur verdiğini belirtti.

İHA

Bakmadan Geçme