Yarın sandığa gidiyoruz

Aylardır beklenen çifte seçim, yarın gerçekleştirilecek Türkiye, yarın iki seçim birden yapacak. Hem cumhurbaşkanı hem de...

Aylardır beklenen çifte seçim, yarın gerçekleştirilecek

Türkiye, yarın iki seçim birden yapacak. Hem cumhurbaşkanı hem de milletvekilleri, vatandaşlarca belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başa geçecek ilk cumhurbaşkanının yanı sıra sayıları 550’den 600’e yükselen milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yerlerini alacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde oy pusulasındaki yerlerine göre sırasıyla Muharrem İnce, Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ile Doğu Perinçek yarışacak.

İlk defa ittifak sisteminin yer alacağı milletvekilliği seçimlerinde ise yine oy pusulasındaki yerlerine göre Cumhur İttifakı’ndan Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi, Hür Dava Partisi, Vatan Partisi, Halkların Demokratik Partisi ile Millet İttifakı’ndan Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve İyi Parti bulunacaklar. Seçime girmeyen partilerden Büyük Birlik Partisi’nin adayları Cumhur İttifakı’nda, Demokrat Parti’nin adayları ise Millet İttifakı’ndalar.

Haber: Onur Karagöz

Bakmadan Geçme