• Haberler
  • Gündem
  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan ÇEDES savunusu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan ÇEDES savunusu

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Sefa Uyar’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığı ile...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Sefa Uyar’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi, okulların yaklaşmasıyla yeniden gündem oldu. Protokolle İzmir’deki okullara Diyanet’te çalışan bilim insanları manevi danışman olarak atanmış, proje laik olmadığı ve din adamlarının pedagoji eğitimi almadığı gerekçesiyle tepki çekmiş, yargıya taşınmıştı.

Avukat İsmail Sami Çakmak yargıya taşımıştı

Protokol avukat İsmail Sami Çakmak tarafından yargıya taşınmıştı. Çakmak, protokolün devreye sokulduğu İzmir ve Eskişehir’de bulunan il milli eğitim müdürleri, müftüler ve valiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Başvurular işleme konulmadı

Avukat Çakmak’ın protokol hakkındaki suç duyuruları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in kararıyla işleme konulmadı. Savcı Bekir Şahin’in görevini kötüye kullandığını belirten avukat Çakmak, mevzubahis şikayette geçen olayların araştırılmadığını, şikayet edilen kişiler hakkında soruşturma izni istenmediğini iddia etti. Başsavcı’nın kararında kanunları hiçe saydığını belirten Çakmak, “karardaki gerekçelerin biriyle Başsavcı adeta ben de ÇEDES’in bir mensubuyum demektedir” ifadesini kullanarak karara itiraz edeceğini bildirdi.

Bakmadan Geçme