Yapay zeka teknolojisinde insan-robot işbirliği

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu soru önergesinde 'insan-robot işbirliği hem...

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde “insan-robot işbirliği hem yeni fırsatlar sunmakta hem de muhtemel risklere yol açmakta” ifadelerine yer verdi.

Dalgın konuyla ilgili konuşmalarına şöyle devam etti; “Siyaseti zenginleştirmenin iki yolu var. Bir tanesi, siyaseti topluma açmak. Web sitemiz üzerinden vatandaşlarımızdan soru önergesi ve kanun teklifi ile alakalı önerilerini alıyoruz. Bir diğeri, siyaseti yeniliklere açmak. Yapay zeka çok çeşitli alanlarda karar vermeye destek olması için kullanılıyor. ‘Bir soru önergesine niye destek olmasın?’ diye düşündüm. Dünyada önce teknoloji değişiyor. Arkasından ekonomi, onun da arkasından toplumsal hayat değişiyor. Siyaset toplumun gerisinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, soru önergesinin yapım aşamasıyla ilgili açıklama yapan Burak Dalgın, “Önce Chat GPT’ye kendimi tanıttım. Dijital dönüşüm ve teknoloji alanındaki Yarına Atılım eylem planlarımızı anlattım. ‘Gel bakalım, Türkiye’deki yapay zeka stratejileriyle ilgili sorularını sor’ dedim. Buradaki amacımız; teknoloji kullanımını siyasete kazandırmak ve yeni dönem konusunda vatandaşımızın bilincinin artmasına vesile olmak” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme