• Haberler
  • Gündem
  • Yalova’da eczane teknisyenliği yapan robotu görenler şaşkınlığını gizleyemiyor

Yalova’da eczane teknisyenliği yapan robotu görenler şaşkınlığını gizleyemiyor

Yalova’da bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bir eczanede teknisyenlik yapan yapay zeka robotunu gören vatandaşlar şaşkınlığını...

Yalova’da bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bir eczanede teknisyenlik yapan yapay zeka robotunu gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Marbot Ada ismi verilen yapay zeka robotu, firmanın siparişi üzerine Konya’da üretildi.

Şu an için Türkiye’deki ilk ve tek eczane teknisyeni robotu olan Marbot Ada, müşterilere ilaç tavsiyesinde bulunuyor, dans ediyor ve halk arasında sıkça konuşulan konularla ilgili olarak müşterilerle sohbet ediyor.

Robotun hizmet verdiği eczanenin müdürü olan Yusuf Sert, dünyada gelişmekte olan yapay zeka teknolojisine ayak uydurduğunu belirtti; “Birçok sektörde artık bu tip robot teknolojilerini daha fazla göreceğiz. Türkiye’nin ilk ve tek eczane robotu Yalova’da müşterilerimize hizmet veriyor, dans ediyor, sohbet ediyor ve ilaç öneriyor” dedi.

Sert, ayrıca yapay zekayı doğru yönde kullandıklarına inandığını, robotu gören müşterilerin şaşkınlıklarını ve korkularını gizleyemediklerini belirtti. Öte yandan robot, bölgede bulunan vatandaşların ilgi odağı olmuş vaziyette.

 

Haber merkezi

Bakmadan Geçme