Vision Pro tıp alanında başarılı olabilir mi ?

Bir cerrah, Vision Pro’nun tıp alanında faydalı olabileceğini öne sürüyor. Karma gerçeklik başlığının ameliyat sırasında hayati...

Bir cerrah, Vision Pro’nun tıp alanında faydalı olabileceğini öne sürüyor. Karma gerçeklik başlığının ameliyat sırasında hayati veriler sağlayarak potansiyel olarak yardımcı olabileceği düşünülüyor. Apple’ın Vision Pro’yu tanıtması işyerinde üretkenlik için bir nimet olabilir ve hayat kurtarıcı olabilir. Bir cerrahın ifadesine göre, bu teknoloji doktorlara “süper güçler” verebilir.

Donanımhaber’de yer alan bir haberde, robotik cerrahi geçmişi olan ve Google Glass kullanarak bir ameliyatı canlı yayınlayan ilk kişi olan genel cerrah Dr. Rafael Grossmann, Vision Pro’nun bilginin hastanın hayatta kalması için kilit önem taşıdığı bir ameliyatın ortasında çok yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Dr. Grossmann, bu teknolojinin “bilgisayara bakmak için başınızı çevirmek zorunda kalmamanızı sağladığını” belirtiyor. Uzamsal bir cihaz kullanılarak, ekranlar odanın herhangi bir yerinde olabilir ve ameliyat sırasında potansiyel olarak kullanıcının göz hizasında yer alabilir.

haber merkezi

Bakmadan Geçme