• Haberler
  • Vereme karşı uyarılarda bulundular

Vereme karşı uyarılarda bulundular

71.Verem Savaş ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim veren ilk,...

71.Verem Savaş ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim veren ilk, orta ve lise düzeyinde okullarda eğitim gören yaklaşık 3000 öğrenciye Ödemiş Verem Savaş Derneği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bilgilendirme toplantıları düzenlenerek haftanın önemi dile getirildi.

Ödemiş ile merkezi ve kırsal mahallelerdeki birçok okulda yetkililer, “Verem nedir?”, “Verem nasıl bulaşır?”, “Belirtileri nelerdir?”, “Belirtileri varsa yapılması gerekenler”, “Korunma yolları”, “Verem hastalarının alması gereken önlemler” konularında bilgi verdiler.

Yetkililer, “Verem; hava yoluyla bulaşan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Toplumu veremden korumanın en etkili yolu, verem hastalarının erken teşhisi ve başarılı tedavisidir. Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bir kağıt mendille kapatınız. Kağıt mendiliniz yoksa ellerinize değil, kolunuzun iç kısmına öksürün veya hapşırın. Verem hastalığının belirtilerini (Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi gibi genel yakınmaların yanında öksürük, balgam, kan tükürme, göğüs-sırt-yan ağrısı, nefes darlığı) hissettiğinizde en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Hastalandığınızda düzenli ilaç kullanımı ile veremi durdurabilir ve sevdiklerinize bulaşmasını önleyebilirsiniz. Verem hastalığının tedavisinde tam başarı için ilaçlarınızı doğrudan gözetimli tedavi ile kullanınız” mesajını verdiler.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme