'Vekillere değil devrimci halka güveniyorum'

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan KAYA ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla ARABACIOĞLU’nun haberine göre İzmir'den birçok sivil toplum kuruluşu...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan KAYA ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla ARABACIOĞLU’nun haberine göre İzmir’den birçok sivil toplum kuruluşu direnişe destek olmak için Akbelen’e geldi. Vatandaş, ormanın kurtarılabilmesi için sanatçı ve siyasilerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. İzmir Yaşam Alanları’ndan Ahmet Kaya ise milletvekillerine sert çıktı. Kaya, vekillere değil devrimci halka güvendiğini söyledi ve destek çağrısında bulundu.

Haber

‘YÜREĞİMİZ SIZLIYOR’

DİSK/Emekli-Sen İzmir Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe devletin Akbelen’i peşkeş çektiğini söyleyerek “Bu yaman bir çelişki. Bu ağaçlar 100 yıllık, insanın yüreği sızlıyor. Bu asker denen arkadaşlar bu ağaçlardan ufak. Katledenlerin yanında bize gaz sıkıyorlar. Buradaki insanların yürekten taktir ediyorum. Canlıya yazık değil mi? İnsanın yüreği sızlıyor” dedi.

DİSK/Emekli-Sen Karabağlar Şube Başkanı Şengül Yanar ise “Ortada peşkeş çekilen bir orman var. Bizler bu ormana sahip çıkmak ve 5’li çeteye ‘hayır’ demek için buradayız ve burada da olacağız. Bu ormanlar bizim havamız, suyumuz ve toprağımızdır. Birilerinin çıkarı için burası peşkeş çekilemez” diye konuştu.

Haber

‘HİÇBİR VEKİLE GÜVENMİYORUM’

İzmir Yaşam Alanları’ndan Ahmet Kaya, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Ben öğrencilerime 40 yıl orman dikmeyi ve korumayı öğrettim. Önceden devlet vatandaşa karşı ormanı korurdu. Biz ormanı kesersek arabalarımızı bağlarlardı. Şimdi vatandaş devlete karşı ormanını koruyor. Binlerce insan buraya akın ederse hiçbir şey yapamazlar. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ülkemiz gün geçtikçe çölleşiyor. Buna karşı ormanlarımızı korumalıyız. Yer altı sularımız madenler tarafından zehirleniyor. O zaman ne içeceğiz? 600 milletvekili var hiçbirine güvenmiyorum. Ben devrimci halkımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

SILA ARABACIOĞLU-BERİVAN KAYA

Bakmadan Geçme