Vali Çelik'ten Derecik'e ziyaret

Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberinde kol araştırmalarda mevcut olmak kabil Derecik ilçesini ziyaret etti.   Derecik'in...

Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberinde kol araştırmalarda mevcut olmak kabil Derecik ilçesini ziyaret etti.

 

Derecik’in umumi durumu, potansiyeli ve yerli gereksinimlerini elan yakından kullanmak ve gelişimine ulama gelmek amacıyla ilçeye mevrut Vali Çelik, burada inşası bitmeme fail emekleri inceledi. İlk yerine Türkiye’nin Irak’a oluşturulan kapısı konumundaki Derecik Sınır Kapısı’nda araştırmalarda mevcut Vali Çelik, vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak, kaçakçılıkla mücadeleyi ve lehçe kalkınmayı çalışan buyurmak düşüncesince emekleri en endamsız tamamlanacağını tabir etti. Daha sonradan defa imal projeleri ile ıslah çalışmalarını inceleyici Çelik, buradan Gediktepe Üst Bölgesi’ne geçerek Şehit Piyade Er Mutlu Saydam Hudut Karakolu’ndaki askerlerle beraberinde araya geldi. Askerlerle lakırtı fail Vali Çelik, kendilerine faydalı görevler temennisinde bulundu. Beraberindekilerle baş başa kaymakamlık, şehremaneti ve kaza jandarma komutanlığını ziyaret fail Vali Çelik, elan sonradan esnafın dava ve hüzünlerini dinledi.

 

Ziyarette Vali Yardımcıları Buğra Karadağ, Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkoğlu ve İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Derecik Kaymakamı Abdulkadir Işık, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve kasıntı amirleri toprak aldı.

 

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme