Uzmanından Klima Kullanımı İçin Sağlık Uyarısı

Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hatice Karagöz, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte yaygınlaşan klima...

Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hatice Karagöz, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte yaygınlaşan klima kullanımına dikkat çekerek, kesintisiz klima kullanımını önermediğini belirtti. Dr. Karagöz, sağlık açısından daha uygun bir yaklaşımın 3 saatte bir klimaların kapatılıp ortamın havalandırılması olduğunu vurguladı.

Klima kullanımının yaz aylarında hayat konforunu artıran bir etken olduğunu ancak beraberinde istenmeyen sağlık sorunlarını da getirebildiğini ifade eden Dr. Karagöz, en yaygın görülen sorunların kas ağrıları ve baş ağrıları olduğunu belirtti. Özellikle boyun ve sırt bölgesinde ağrılara neden olan klima, aynı zamanda cilt ve göz kuruluğu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Dr. Karagöz, solunum sistemiyle ilgili rahatsızlıkların da klima kullanımıyla arttığına dikkat çekti ve özellikle toplu kullanım alanlarındaki klimalarda Lejyoner hastalığına sebep olabilecek risklere işaret etti. Ancak ev tipi klimalarda bu tür durumların daha az rastlandığını söyledi.

Haber

Klima kullanımının doğrudan temas edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Karagöz, ortamın soğutulmasının ardından klimalı ortamda bulunmanın daha uygun olduğunu belirtti. Sürekli klima kullanımının önerilmediğini dile getiren uzman, mümkünse 3 saatte bir klimaların kapatılmasını ve ortamın havalandırılmasını önerdi. Ayrıca klimaların derecesinin oda ortamına göre ayarlanması, çok düşük sıcaklıklardan kaçınılması gerektiğini de hatırlattı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme