Uyuşturucu konusunda annelere bilgi verildi

İçişleri Bakanlığı'nın uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması kapsamında İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı...

İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması kapsamında İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Ödemiş’e bağlı Ovakent Mahallesi’ndeki Ahmet Piriştina Parkı’nda annelere yönelik bilgilendirmede bulundu. Etkinliğe katılan annelere İçişleri Bakanlığı’nın projesiyle ilgili broşürler dağıtıldı.

“Desteğinize ihtiyaç duyuyoruz”

Yapılan bilgilendirmede, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında uyuşturucu kullanılmayan  sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak kabul etmiştir.

İçişleri Bakanlığımızın başlattığı ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını kapsamaktadır. Proje ile uyuşturucuya başlanmadan önüne geçmeyi ve uyuşturucu kullanmış ama henüz bağımlı olmamış çocukları kurtarabilmeyi hedefliyoruz. Sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarımızı birlikte koruyabilmek için iş birliğini önemsiyoruz” denildi.

 

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme