• Haberler
  • Usta oyuncular Torbalı’ya geliyor

Usta oyuncular Torbalı’ya geliyor

İzmir’in kültür sanat yaşamını bu hafta 14 Şubat etkinlikleri renklendirecek. Bu kapsamda “İkinci Bahar” adlı tiyatro oyunu, bugün...

İzmir’in kültür sanat yaşamını bu hafta 14 Şubat etkinlikleri renklendirecek. Bu kapsamda “İkinci Bahar” adlı tiyatro oyunu, bugün Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde, yarın ise Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Alfonso Paso’nun yazıp Serkan Budak’ın yönettiği aşk, romantizm ve komedi dolu oyunda Cihat Tamer, Bedia Ener, Dost Elver, Pınar Ünsal ve Serkan Budak rol alıyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu programı

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi’nde 14 ve 15 Şubat’ta “İkimizin Dünyası”, 18 ve 19 Şubat’ta “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı oyunlarla tiyatroseverleri ağırlayacak. Michael Frayn’ın yazıp Yusuf Köksal’ın yönettiği “İkimizin Dünyası”, farklı çiftlerin benzer hikayelerini konu alıyor. “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı eser de biri Türk diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu, şiir, müzik ve dansla anlatıyor. Dinçer Sümer’in yazdığı oyunu Murat Çidamlı yönetiyor.

Karşıyaka Sahnesi’nde 14, 15, 18 ve 19 Şubat tarihlerinde “Arf Sabiti” seyircisiyle buluşacak. Feraye Şahin’in yazıp Sadık Yağcı’nın yönettiği “Arf Sabiti”, dünyaca ünlü Türk matematikçi Cahit Arf’ın hayatından bölümleri aktarıyor.

Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde 14 ile 15 Şubat’ta “Kafesten Bir Kuş Uçtu”, 18 ve 19 Şubat’ta da “İkimizin Dünyası” sahnelenecek. “Guguk Kuşu” olarak da bilinen “Kafesten Bir Kuş Uçtu” adlı eserde akıl hastanesinde geçenler anlatılıyor ve delilik kavramı sahneye taşınıyor.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme