• Haberler
  • Özel Haber
  • Usta iktisatçı ve eski CHP Milletvekili’nden Acemoğlu’na “CHP’nin gönüllü danışmanı da işte böyle”

Usta iktisatçı ve eski CHP Milletvekili’nden Acemoğlu’na “CHP’nin gönüllü danışmanı da işte böyle”

Seçim öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmaları ile gündeme gelen ve CHP’nin ekonomi danışmanlarından...

Seçim öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmaları ile gündeme gelen ve CHP’nin ekonomi danışmanlarından olduğu söylenen Acemoğlu, Merkez Bankası’nın politika faizini arttırması sonrası yorumlarda bulunmuş, kararın doğru fakat yetersiz olduğunu belirtmişti.

22., 23. ve 24. dönem CHP İzmir Milletvekili ve duayen iktisatçı Oğuz Oyan, ekonomist Daron Acemoğlu’na tepki gösterdi. X üzerinden yaptığı bir paylaşımda Oyan, “Daron Acemoğlu liberal amentüyü tekrarlıyor: -“Faiz artışı doğru ama yetmez. Enflasyonun üzerine çıkarılmalı”. Maşaallah: yıl sonunda faizler %70’i geçmeli anlamına gelir. Ekonomiyi, tüm borçluları ve hanehalkını duvara toslatmaya eşdeğer. CHP’nin gönüllü danışmanı da işte böyle.” ifadelerini kullandı.

Daron Acemoğlu liberal amentüyü tekrarlıyor: -“Faiz artışı doğru ama yetmez. Enflasyonun üzerine çıkarılmalı”. Maşaallah: yıl sonunda faizler %70’i geçmeli anlamına gelir. Ekonomiyi, tüm borçluları ve hanehalkını duvara toslatmaya eşdeğer. CHP’nin gönüllü danışmanı da işte böyle.

— Oğuz OYAN (@OguzOyan) August 28, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme