• Haberler
  • Eğitim
  • Uşak’ta Gerçekleşen Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Heyecanı

Uşak’ta Gerçekleşen Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Heyecanı

Uşak’ta, Hafızlık eğitimi veren Kur’an kursları arasında düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali’ gerçekleştirildi....

Uşak’ta, Hafızlık eğitimi veren Kur’an kursları arasında düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali’ gerçekleştirildi. Yarışmaya Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden gelen il birincileri katıldı. Yarışma sonuçlarına göre erkekler kategorisinde birinciliği İzmir’den Emirhan Aydın elde ederken, kızlar kategorisinde birincilik İzmir’den Vildan Karaney’e gitti.

Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin aslında gönüllerin birincisi olduğunu belirterek, Kur’an’ın önemine vurgu yaptı ve gelecekte de Kur’an’a gereken önemin verilmeye devam edileceğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Uşak İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen yarışma, Fatih Ünal Camii’nde gerçekleşti.

Erkekler kategorisinde İzmir’den Emirhan Aydın birinci, Manisa’dan Yusuf Gündüz ikinci ve Denizli’den Muhammed Enes Taştan üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise İzmir’den Vildan Karaney birinci, Aydın’dan Hayrunnisa Dumrul ikinci ve Uşak’tan Meryem Ravza Oktay üçüncü sırayı aldı.

Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, yaptığı açıklamada tüm yarışmacıları gönüllerin birincisi olarak nitelendirdi ve yarışmaya katılan her öğrencinin cesaretini takdir etti. Dereceye giremeyen öğrencilere de teşvik verdi ve Kur’an’ın insanların gönüllerinde yaşatılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Programa İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok da katıldı. Bu tür etkinliklerin, Kur’an’ı daha fazla insanın kalbine yerleştirmek açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme