UMAG’tan gazetecilere bilgi doğrulama eğitimi

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından 'Yerel Gazeteciler için Bilgi Doğrulama Eğitimi'ne ilgi gösteren gazetecilerin özel...

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından ‘Yerel Gazeteciler için Bilgi Doğrulama Eğitimi’ne ilgi gösteren gazetecilerin özel bir otelde saat 13.00’daki katılımıyla gazetecilikte veri toplama, araştırma bulguları üzerinde haber hazırlama, medya okuryazarlığı ile ilgili bilgilerin doğrulamasının pratik hale getirilmesiydi.

yenikiraz.com yazarından Turgay Kılıç’ın haberine göre; İletişimci ve Eğitim Danışmanı Mehmet Şafak Sarı’nın anlatımıyla ‘Yerel Gazeteciler için Bilgi Doğrulama Eğitimi’ ilgiyle karşılandı. Özel bir otelin seminer salonunda gerçekleştirilen eğitim, gazetecilik alanında kendini geliştirmek isteyenlerin hazır bulunmasıyla başladı. İzmir’deki yerel gazetecilerin katıldığı eğitimin ana konusu internet çağında yayılan bilgi kirliliğinde doğru bilgiye ulaşmak ve dezenformasyon ile mücadele içinde haber hazırlamaktı.

Haber

İlk ayağı gerçekleşti

İzmir ve Bodrum’da gerçekleşmesi beklenen eğitimin ilk ayağı İzmir’deki yerel gazetecilerin ilgisiyle 24 Ağustos saat 13.00’da başlayıp 17.00 itibarıyla tamamlandı. Eğitimin verimli geçtiğini aktaran gazeteciler, ‘Uğur Mumcu’nun isminin yaşatıldığı, cesur ve aydın bir gazetecinin çalışma odaklı eğitimin verilmesiyle heyecanlı olduklarını aktardı.

Gazeteciliğin en zorlu sürecinde olduklarının altını çizen gazeteciler, internet çağında gazetenin sayfalarca okunması yerini ‘tık alma’ uğruna terk etmeye çalışıldığını, buna rağmen de geleneksel gazeteyi korumaya ve yaşatmaya çalıştıklarını aktardı.

Eğitime katılan gazeteciler, eğitimlerin sık sık gerçekleşmesi konusunda fikirlerini belirterek katılım belgelerini aldı.

Haber

Bodrum ayağı heyecanla bekleniyor

25 Ağustos’ta Muğla/Bodrum’da heyecanla beklenen eğitime yerel gazeteciler katılacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme