Ülke zam yağmuruna tutuldu, Meclis tatilde

Serdar Yılmaz/Küçük Menderes- Türkiye zam yağmuruna tutuldu. Ekonomik kriz sonucu vergi oranları arttırıldı, iğneden ipliğe her...

Serdar Yılmaz/Küçük Menderes- Türkiye zam yağmuruna tutuldu. Ekonomik kriz sonucu vergi oranları arttırıldı, iğneden ipliğe her kaleme zam geldi. Art arda gelen zamlar vatandaşın belini bükerken TBMM tatile girdi.

CHP, son yapılan zamlara karşı Meclis’i olağanüstü toplanmaya çağırdı. AK Partili vekillerin toplantıya katılmadığı kuliste durduğu iddia edildi.

MUHALEFET SES YÜKSELTTİ 

Muhalefet kanadı gelen zamlara karşı ses yükseltirken Meclis salonunda hazır bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçeni “İnsanlarımız hayat pahalılığı, vergi ve zamlar altında ezilirken AKP’li milletvekilleri kuliste saklanıyorlar, meclisi kapatmak için yoklamaya girmiyorlar. Toplum travma içinde çözüm beklerken meclis neden tatile girer? Biz tam kadro buradayız. Olmayanlar da görülsün” dedi.

İkinci bir paylaşımda bulunan Gökçen, “‘KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaçlar üzerindeki fiyat artışı nedeniyle halkın sırtına yüklenen zamlara çözüm bulunması’ amacıyla verilen genel görüşme önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. AKP ve MHP milletvekilleri tatile devam kararı aldı” ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise, “KDV, ÖTV ve temel ihtiyaç ürünlerine yapılan ve vatandaşın belini büken son zamlar nedeniyle, Anayasanın 93. maddesi uyarınca genel görüşme açılması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdık, yoklamaya katıldık. Hepimiz buradayız” ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat açıklamasında, “KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla bir genel görüşme açılmasına ilişkin önergemizin görüşülmesi için olağanüstü toplantı çağrı önergesi ile TBMM’deyiz. AKP ve MHP toplantı yeter sayısı bulamamamız için yoklamaya katılmadı!” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “İktidar partileri vergi artışları ve zamlar konusundaki özel görüşme talebimizi engellemek için önce Genel Kurula inmedi ve elektronik oylama talep etti. Muhalefet neredeyse firesiz katılınca koridorda bekledikleri yerden Genel Kurul’a geliverdiler. Sağolsunlar zahmet verdik!” dedi.

 

Serdar Yılmaz

Bakmadan Geçme