• Haberler
  • Siyaset
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kimdir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kimdir?

Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından özel işletme...

Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından özel işletme Saha Mühendisi olarak çalışmıştır. 1989 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde göreve başlamıştır. İlk olarak Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü’nde Etüt Ekip Mühendisi olarak çalışmıştır. Daha sonra 1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü’nde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefi görevlerinde bulundu. 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi.

Abdulkadir Uraloğlu, kariyeri boyunca birçok görevde bulundu. 2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanmış, ardından Kayseri 6. Bölge Müdürü ve Samsun 7. Bölge Müdürü olarak görev vermiştir. Kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü görevine atanmıştır, ancak daha sonra tekrar Samsun’a dönerek 6,5 yıl boyunca Bölge Müdürü olarak görev vermiştir. 2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine verilmiş ve 2018 yılında Karayolları Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Abdulkadir Uraloğlu, kariyeri boyunca birçok projeye katkı sağladı. Bölünmüş yollar, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların bulunduğu ve yap-işlet-devret Otoyolu projelerinin hayata geçirilmesine katkıda bulunulur. Ayrıca, Karayolları Makine Parkının yenilenmesi ve yerli/milli araç depolama birimleri için araştırma geliştirme faaliyetlerine önem vermektedir.

Abdulkadir Uraloğlu, Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ve Karayolları Vakfı (KAV) Başkanlığı’nı yürütme de yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Yaşı ise bilgilerim sağlanmamıştır.

Bakmadan Geçme