Üç puanı üç golle aldı

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda Ödemişspor, sahasında konuk ettiği sonuncu Selçuk Çamlıkspor’u baştan sona üstün bir...

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda Ödemişspor, sahasında konuk ettiği sonuncu Selçuk Çamlıkspor’u baştan sona üstün bir futbol sergilediği maçta fazla zorlanmadan 3-0 gibi net bir skorla geçti. Geçtiğimiz hafta da Bayındırspor’u yenen kırmızı lacivertliler, böylece bu sezon ilk kez iki maç üst üste kazanmış oldu. Puanını 21’e çıkaran Ödemişspor, haftayı altıncı sırada kapatırken Selçuk temsilcisi ise son sırada kaldı.

Ercan Kaptan unutulmadı

Maça Yaşar-Burakcan, Umur, Semih, Furkan-Murat, Emirhan, Halil-Cihat, Haktan, Akın ilk 11’i ile başlayan Ödemişspor’da ikinci yarı öncesi Emirhan ile Cihat’ın yerine Zafer ile Sever, 75’te ise Haktan’ın yerine Mert Eren oyuna dahil oldu. Kırmızı lacivertliler, hafta içi hayatını kaybeden Ödemiş Belediyespor’un eski kaptanı Ercan Kalfaoğlu’nu da unutmadı. Efe, sahaya “Hep kalbimizde yaşayacaksın kaptan. Mekanın cennet olsun Ercan Kalfaoğlu” yazan pankart ile çıktı. Rakip takımın ve tribünlerin de alkışladığı bu olayın ardından Kalfaoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçın başında perdeyi açtı

7. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Halil topu içeri kesti. Yapılan kafa vuruşu kaleciden döndü, boşta kalan topu savunmadan ileri çıkan Umur ağlarla buluşturdu: 1-0. 15’te Cihat’ın vuruşunda top, direğin yanından auta gitti. 27’de yine Cihat’ın vuruşunda meşin yuvarlak yine direk dibinden dışarı çıktı. 28’de Haktan kaleyi uzaktan yokladı, yandan dışarı. Maçın ilk yarısı, Ödemişspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadeleyi eksik tamamladılar

53’te Sever’in çaprazdan gelişine vuruşunda top, üstten auta gitti. Aynı dakikada Halil soldan kesti, Sever zor olanı yapıp pozisyonu gole çeviremedi. 54’te Selçuk Çamlıkspor ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Zafer, şık bir vuruşla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 2-0. 68’de Akın, topu Haktan’a pasladı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. Daha önce üç değişiklik hakkını kullanan Selçuk Çamlıkspor, 77’de bir oyuncusunun sakatlanıp maça devam edememesi nedeniyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Harika golle kapanış

81’de Mert Eren, şık hareketlerle rakibini geçip ortaladı. Akın’ın kafa vuruşu, kalecinin üstüne gitti. 82’de Murat’ın uzaktan vuruşunda top üst direkten döndü. Akın tamamlamak istedi, yandan aut. 83’te Halil, Zafer’in önüne bıraktı. Bu oyuncunun plase vuruşundan sonuç çıkmadı. 90’da Furkan, sağdan müthiş bir deparla rakip ceza sahasına girdi ve içeri çıkardı. Pası topuğu ile kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderen Akın, kaydettiği klas golle maçın skorunu ilan etti: 3-0. 

Grupta pazar günü oynanan diğer maçlarda Alaçatıspor, deplasmanda Çeşme Belediyespor’u 1-0 ile geçerken Özçamdibispor ise Şirinyerspor’u rakip sahada 4-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup etmeyi bildi.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme