• Haberler
  • Genel
  • Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ, ziyaretçileri üzerinden sevenlerine mesaj gönderdi

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ, ziyaretçileri üzerinden sevenlerine mesaj gönderdi

Merdan Yanardığ’ın, Genel Yayın Yönetmeni olduğu TELE1 isimli kanalda söylediği sözler arasında cımbızlanan bir kısmı video...

Merdan Yanardığ’ın, Genel Yayın Yönetmeni olduğu TELE1 isimli kanalda söylediği sözler arasında cımbızlanan bir kısmı video haline getirilerek sosyal medyada paylaşılmış, Merdan Yanardağ tutuklanmıştı. Programda yeni bir çözüm sürecinin yollarını döşemeye çalışan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu eleştirilmesine rağmen, Yanardağ’ın Öcalan için söyledikleri videoda bağlamından koparılmıştı. Yanardağ, bir katalog suçla suçlanmamasına rağmen katalog suç kapsamında tutuklanıp Silivri’ye konmuştu.

Gazeteci, 23 gündür tutuklu bulunuyor. Yanardağ, kendisini ziyaret eden TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan ve Evren Özalkuş üzerinden sevenlerine mesaj gönderdi.

Taylan, daha önce Ergenekon kumpası kapsamında yine Yanardağ’ı Muğla Cezaevi’nde ziyaret ettiğini söyledi, “Bütün çalışma arkadaşlarına, dayanışma gösteren izleyicilerimize selamı var. Üzgünüz bir kere. Doğru düzgün hal hatır bile sormadık. Zayıflamış diyemeyiz ama form tutmuş. TELE1’i yaşatmak konusunda izleyicilerimizin verdiği desteği ve her şeyi yaptığımızı anlattık. O da mutlu oldu tabi. Zaten işin başındayken çok koşturuyordu. Emre hocamıza da geçmiş olsun dileklerini iletti.” dedi.

Özalkuş ise cezaevine ilk kez gittiğini, çok soğuk ve çok yalnız bir ortamla karşılaştığını, Yanardağ gibi haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulanları düşündüğünü ifade etti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme