• Haberler
  • Gündem
  • Tutuklanan gazeteci Yanardağ’ın avukatından “ifade özgürlüğü” çıkışı

Tutuklanan gazeteci Yanardağ’ın avukatından “ifade özgürlüğü” çıkışı

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı TELE1’deki sözleri çok tartışılan, ve en sonunda tutuklanan Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Durna,...

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı TELE1’deki sözleri çok tartışılan, ve en sonunda tutuklanan Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Durna, gazetecinin sözlerinin ifade kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yanardağ’ın ifadelerinin cımbızlamalarından oluşmuş videoda, Yanardağ’ın Öcalan’ın normal infaz yasaları kapsamında salınması gerektiğini, siyaseti iyi okuyan, zeki biri olduğunu söylediği görülüyordu.

Durna, videoda Yanardağ’ın konuyla ilgili 10-15 dakikalık konuşmasından sadece 1 dakikasının cımbızlanarak alındığını ve sözlerin bağlamından koparıldığını söyledi. Programda Yanardağ’ın söylediklerinin tamamı için ise Durna, “Merdan Yanardağ Galip Ensarioğlu’nun röportajından hareketle AKP’nin 2023 yılı seçim sonrası siyasetine dair bununla bağlantılı Kürt sorununa, genel af düşüncelerini paylaşıyor. Özü bu. Özü bu olduğu için zaten biz bunun tam bir montajlama olduğunu söylüyoruz” dedi.

Durna, 2013’te ilgili yasanın değiştirilmesinden hareketle gazetecinin ifadelerinin “düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Durna, “soruşturma, terörle mücadelenin 7’inci maddesinin 2’inci fıkrasından yürüyor. O fıkrada 2013 yılında yapılmış olan bir değişiklik söz konusu. Terör örgütü propagandasından bahsetmiyor. Terör örgütü propagandasına dair cebir şiddet içeren hususlara dair bir propagandadan bahsediyor. O nedenle Merdan Yanardağ’ın konuşmasını ancak düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirebilirsiniz. Katılmıyorsanız siz de görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme