• Haberler
  • Türkiye'de yeniden açıldı

Türkiye'de yeniden açıldı

Yediden yetmişe her yaşta insanın kullandığı Wikipedia, Anayasa Mahkemesi tarafından 'Kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir...

Yediden yetmişe her yaşta insanın kullandığı Wikipedia, Anayasa Mahkemesi tarafından ‘Kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı’ gerekçesiyle geçtiğimiz gün erişime açıldı. 29 Nisan 2017 yılında erişime kapatılan ve kullanıcıları tarafından ortaklaşa birçok dilde hazırlanan özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi olan Wikipedia hakkındaki karar, uygulanması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderildi. Alınan bilgiye göre, BTK’ya kararın ulaşmasının ardından Wikipedia, yeniden Türk kullanıcılarına açıldı.

 

Ankara 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği’nin BTK’ya gönderdiği karar ise şöyle: “AYM’nin 26 Aralık 2019 tarihli kararı gereğince hakimliğimizin 29 Nisan 2017 tarihli kararının kaldırılmasına, www.wikipedia.org adlı internet sitesine uygulanan erişim engelinin sonlandırılmasına, bu siteye tümüyle erişimin sağlanmasına, kararın yerine getirilmesi için bir örneğinin derhal Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.”

 

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme