• Haberler
  • Sağlık
  • Türkiye’de ücretsiz sağlık hizmetinin yolu, Suriye vatandaşlığından geçiyor

Türkiye’de ücretsiz sağlık hizmetinin yolu, Suriye vatandaşlığından geçiyor

Suriyelilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında tedavi görürken muayene ücreti ve ilaçlar için katkı payı ödemesi gerekmiyor....

Suriyelilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında tedavi görürken muayene ücreti ve ilaçlar için katkı payı ödemesi gerekmiyor. Bunun yanı sıra, sigorta primlerini ödeyemedikleri için bir çok tedaviden faydalanamayan Türkiye vatandaşları var.

Ahmet Doğruyol, çalışma hayatları boyunca %20, emeklilik yıllarında ise %10 ilaç katkı payı ve devlet hastanelerinde 10 tl muayene ücreti ödeyen Türkiye vatandaşlarının , hiç bir ücret ödemeden bu hizmete erişebilen Suriyeliler karşısında haksızlığa uğradığını dile getirdi.

“Suriyeli mültecilerden de katkı payı ve muayene ücreti alınmalıdır.”

Sağlık hizmetlerinde 1. Basamak olan aile hekimlerinin yazdıkları her bir ilaç başına 1 tl gibi cüzi bir ücretin bile vatandaşa yansıtılmaması gerektiğini savunan Doğruyol, Dövizin medikal alandaki etkilerine de dikkat çekti. Euro’nun 10 tl ye sabitlenmesinden dolayı bir çok ilacın tedariğinin zorlaştığını, bu sebeple muadil ilaç alan hastaların çoğu zaman fark ödemek zorunda kaldığını vurguladı. Aynı sebeple sağlık kurulu raporu olan pek çok ilaca bile ücret farkı ödenmesi ve kimi ilaçların ücretlerinin yarısı kadarının vatandaşa fatura edilmesi, Türkiye’de sağlık hizmetlerini ücretsiz olmaktan çıkarmaktır diyerek ,piyasadaki ilaçların %35’inde çıkan ücret farkı ödemesi ile ilgili dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Ahmet Doğruyol sözlerini tamamlarken, Sağlık Bakanlığı ve mevcut Hükumetin hızla ilaç üretimini teşvik etmesinin elzem olduğunu vurguladı.

https://dai.ly/ky3TvGIyyHZIxGz9ntZ

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme