• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye’de OECD ülkeleri arasında yeni rekor Bu ‘gurur’ hepimizin!

Türkiye’de OECD ülkeleri arasında yeni rekor Bu ‘gurur’ hepimizin!

OECD, üye ülkeler arasında yapılan bir araştırmayı yayınladı. Araştırmada Türkiye’ye dair dikkat çekici veriler bulunuyor. Araştırmanın...

OECD, üye ülkeler arasında yapılan bir araştırmayı yayınladı. Araştırmada Türkiye’ye dair dikkat çekici veriler bulunuyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre üye ülkeler arasında temel ödemeler konusunda en çok endişelenen ülke Türkiye. Türkiye’de vatandaşların %72’si; barınma, evlerde kullanılan enerji masraflarını karşılama ve ödenecek borçların artması gibi konular hakkında endişeli. Bütün OECD ülkelerinde temel ihtiyaçların karşılanması konusunda endişeli vatandaşların ortalaması ise %47.

Listede Türkiye’yi %67 oranıyla Şili ve %66 ile Meksika takip ediyor. Oranın en düşük olduğu ülkeler ise %28 ile Danimarka ve İsviçre ile %33 ile Almanya.

Türkiye’de üst sınıflar, alt sınıflara göre daha endişeli

Araştırmada verilen bilgilere göre Türkiye’de en yüksek gelir grubuna sahip %20’lik kesim, endişe oranında %70,7 ile en düşük gelirli %20’lik kesimden daha endişeli. Alt gelirli %20’lik kesimin endişe duyması oranı, %70,5.

OECD üyesi 27 ülke arasında bu durumun gerçekleştiği tek ülke Türkiye. Kalan 26 ülkede ise en düşük gelire sahip %20’lik grup, yüksek gelire sahip %20’lik gruba göre daha endişeli.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme