• Haberler
  • Asayiş
  • Türkiye’de kadın cinayetlerinin boyutunu ortaya koyan rapor paylaşıldı

Türkiye’de kadın cinayetlerinin boyutunu ortaya koyan rapor paylaşıldı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı bir rapora göre Türkiye’de sadece 2023 yılının Temmuz ayı boyunca 33...

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı bir rapora göre Türkiye’de sadece 2023 yılının Temmuz ayı boyunca 33 kadın, erkek eliyle katledildi.

Ölümlerden 28’inin cinayet olduğu kesinken, 5 ölüm hala şüpheli görünüyor.

Bu 33 kadının 11’i evli, 12si bekar, 4’ü dul biri ise dini nikahlıydı. 5 kadının medeni hali henüz bilinmiyor. Katledilen en yaşlı kadının ise 60 yaşında olduğu belirtiliyor.

Öldürülen kadınların beşinin henüz faili meçhul. Öldürülen kadınların iki tanesi tanıdığı bir erkek tarafından, bir tanesi ailesi ile bağlantısı olan bir erkek tarafından, 5 kadın aile üyesi tarafından, 7 kadın boşandığı veya boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından, 13 kadın ise sevgilileri tarafından öldürüldü.

Cinayetlerin 22’si ateşli silahla gerçekleşirken 5’i kesici aletle gerçekleşti. İki kadın yüksek noktalardan düştü, iki kadın ise boğuldu. 2 kadının ölüm şekli ise tam olarak belli değil.

2023 yılının tamamında ise Türkiye’de 227 kadın öldürüldü. Bu kadınların çoğu aynı şekilde ya boşanma aşamasındaki eşleri, ya da yeni boşandıkları eşleri tarafından öldürüldü.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme