• Haberler
  • Asayiş
  • Türkiye’de her 28 saatte 1 kadın şiddet sebebiyle ölüyor

Türkiye’de her 28 saatte 1 kadın şiddet sebebiyle ölüyor

İçinde bulunduğumuz 2023 yılının 112. kadın cinayeti işlendi. yılın 165. gününde olduğumuzu hesap ederek ortaya koyduğumuz...

İçinde bulunduğumuz 2023 yılının 112. kadın cinayeti işlendi. yılın 165. gününde olduğumuzu hesap ederek ortaya koyduğumuz veriye göre Türkiye’de her 28 saatte, 1 kadın şiddet sebebiyle hayatını kaybediyor!

2023 yılında işlenen 112. kadın cinayeti Antalya’dan geldi.

Alanya ilçesinde bulunan bir aile sağlığı merkezinde görevli olan doktor Melek B., kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından katil koca, silah kullanarak intihar etti. Çiftin boşanma sürecinde oldukları belirtildi.

Olay, Küçükhasbahçe Mahallesi’ndeki 5. No’lu Damlataş Aile Sağlık Merkezi’nde meydana geldi. İsmi henüz bilinmeyen katil, eşi olan doktor Melek B. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kızışması üzerine zanlı, bıçak kullanarak Melek B.’yi öldürdü. Ardından yanındaki silahı kullanarak intihar etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlileri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda Melek B. ve kocasının hayatını kaybettiği tespit edildi. İddialara göre çift, boşanma sürecinde bulunuyordu ve aralarında geçen konuşma sırasında anlaşmazlık çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme