• Haberler
  • Gündem
  • “Türkiye'de biz bugün gericileşmede yarışanları görüyorsak, en büyük fitillerinden biridir Sivas Katliamı”

“Türkiye'de biz bugün gericileşmede yarışanları görüyorsak, en büyük fitillerinden biridir Sivas Katliamı”

Sivas’taki Madımak Oteli, tam 30 yıl önce bir grup radikal İslamcı tarafından ateşe verilmiş, 37 büyük...

Sivas’taki Madımak Oteli, tam 30 yıl önce bir grup radikal İslamcı tarafından ateşe verilmiş, 37 büyük sanatçı, aydın ve yazar, hayatını kaybetmişti.

Katliamın yıldönümünde farklı siyasetçilerden, gazetecilerden, yazarlardan, sanatçılardan ve aydınlardan konu hakkında yorumlar geldi. Katliamın Türkiye tarihinde yarattığı kara lekeyi ve bu lekenin etkisini yorumlayan araştırmacı gazeteci Barış Pehlivan, bugün yaşanan gericileşme ve karanlığın oluşmasındaki en büyük basamaklardan birinin Madımak Katliamı olduğunu anlattı.

Bugünkü gazetecilerin verdiği mücadelenin, yakılan ve boğulan aydınlara karşı bir boyun borcu olduğunu söyleyen Pehlivan, “Türkiye’de biz bugün gericileşmede yarışanları görüyorsak, karanlığın hüküm sürmesini tartışıyorsak, her alanda çoraklaşmayı hissediyorsak, bunun en büyük fitillerinden biridir Sivas Katliamı.” dedi.

Sol Gazetesi’nde yayınlanan haberde; Madımak’ta yakılan ateşin bugün bu mücadeleyi verenlerin omuzlarında yanmaya devam ettiğini ekleyen Pehlivan, gazetecilere düşen görevin toplumsal hafızayı korumak ve geleceği örgütleyerek inatla bu ateşi söndürecek su olmak olduğunu söyledi.

Pehlivan, bu mücadele için laiklik ilkesinin şart olduğunu vurgulayarak; “Tüm bunları yaparken de sarılmamız gereken bir koca ağaç var: Laiklik.

O ağaca sadece baltalarla saldıranlara değil, korumak yerine onun gölgesinden bile utananlara karşı da mücadele vermeliyiz. Keza, daha birkaç hafta önceki seçim sonuçları da bunu bize emrediyor.” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme