• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’de Ağustos’un ilk 20 gününde 119 kişi çalışırken öldü

Türkiye’de Ağustos’un ilk 20 gününde 119 kişi çalışırken öldü

BirGün gazetesinden Oğulcan Aydın’ın haberine göre 2023 yılının Ağustos ayının ilk 20 gününde, Türkiye’de en az...

BirGün gazetesinden Oğulcan Aydın’ın haberine göre 2023 yılının Ağustos ayının ilk 20 gününde, Türkiye’de en az 119 işçi işleri başındayken hayatını kaybetti. Sayı, 2023 yılı başından bu yana 1190’ı buldu.

İSİG Meclisi İstanbul Koordinasyonu Üyesi Gökhan Turan, çalışma koşullarının kötülüğünden ve bundan kaynaklı olarak yaşanan iş cinayetlerinden bahsetti. Çalışma koşullarından dolayı yaşanan ölümlerin takip edilmesi gerektiğini belirten Turan özellikle tarım işçilerinin durumuna dikkat çekti.

Çocuk işçilikte de artış bulunduğunu belirten Turan, “ayrıca göçmen işçiler büyük şehirlere sürülüyor. İşverenler tarafından hızlı şekilde iş bilmeyen, ara eleman olarak alınan ekipler inşaat sektöründe çalışmak durumunda kalıyor. Bu da kazaların olmasını sağlayan ana unsurlardan biri” dedi.

Temel sorun çalışma koşulları

Çalışma koşullarının kötülüğünü de vurgulayan Turan, asgari ücretle çalışan ve mesaiye kalan çalışanların durumlarından bahsetti.

İşverenin ve devletin konu hakkında çalışma yapmadığını ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle de işçi ölümlerinin yaşandığını dile getiren Turan, “geçen günlerde PTT çalışanı arkadaşımız hayatını kaybetti. Diğer iş koşulları için de durum vahim. Temmuz ayında asgari ücrete gelen zam geçim standartlarını iyileştirmedi. İşçiler artık erken kalkıp, mesailerinden gece daha geç saatlerde çıkıyor. Bunların takibi yapılmalı. Bunun için sendikalılığın oranı artmalı. Sendikalar artık görünür hale gelmeli” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme