Türkiye, mutlulukta 106. sırada

2023 yılı Dünya Mutluluk Endeksi yayınlandı. Yayınlanan endekse göre Türkiye’nin mutluluk oranında yüksek bir düşüş kaydedildi....

2023 yılı Dünya Mutluluk Endeksi yayınlandı. Yayınlanan endekse göre Türkiye’nin mutluluk oranında yüksek bir düşüş kaydedildi. Türkiye’deki mutsuzluğun nedenleri arasında ise ekonomik durum, politik durum, hükümete olan güvenin azlığı, iç karışıklıklar, gelecekten umutsuzluk ve komşu ülkelerdeki gerilim gibi sebepler yer alıyor.

Mutluluk listesi oluşturulurken ortalama yaşam süresi, sosyal destek, özgürlük, yolsuzluk, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla ve benzeri faktörler gözetiliyor. Türkiye ise bu listede 2023 yılında 137 ülke arasında 106. sırada bulunuyor. 2012 yılında ise Türkiye 77. sıradaydı.

Rapora göre Türkiye’de mutsuzluğun önüne geçilmesi için yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin düzeltilmesi, sosyal destek programlarının teşvik edilmesi, sivil katılımın teşvik edilmesi, yolsuzlukta azalma ve hükümete duyulan güvende artış gerekiyor.

Raporda en mutlu 5 ülke arasında Finlandiya, Danimarka, İsviçre, İzlanda ve Hollanda bulunurken en mutsuz 5 ülke ise Afganistan, Lübnan, Botsvana, Yemen ve Ruanda.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme