• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye İşçi Partisi, Sivas Katliamı hakkında açıklama yaptı

Türkiye İşçi Partisi, Sivas Katliamı hakkında açıklama yaptı

Sivas Katliamı’nın 30. yıl dönümü vesilesi ile gerçekleştirdiği yazılı açıklamada Türkiye İşçi Partisi Aleviler İçin Eşit...

Sivas Katliamı’nın 30. yıl dönümü vesilesi ile gerçekleştirdiği yazılı açıklamada Türkiye İşçi Partisi Aleviler İçin Eşit Yurttaşlık Komisyonu, katliamın Türkiye tarihinde oluşturduğu kara lekeyi vurguladı.

“Sivas’ın merkezinde gerici şeriatçı güruhun sloganlar eşliğinde, kolluk kuvvetlerinin gözleri önünde, canlı yayında gerçekleştirilen 33 kişinin katliamının üzerinden tam 30 yıl geçti. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen katliamda sadece aydınlarımız, sanatçılarımız, gençlerimiz katledilmedi.” sözleriyle başlanan açıklamada, katledilen insanların eşit yurttaşlık isteyen Aleviler olduğunun altı çizildi.

Katliamı gerçekleştiren kişilerin önce Refah Partisi’nde, ardından AKP’de yönetici ve milletvekili olduğu yazılan açıklamada, yapılan katliamın hala aydınlatılmamış ve faillerinin bir kısmının bugün hala serbest dolaşıyor olmasının, devletin katliamla yüzleşmek istememesinden kaynaklandığı söylendi.

Davanın mahkeme kararları ile zaman aşımına uğratılması istendiğinin de hatırlatıldığı açıklamada, “Unutulmasın ki bu ülkenin aydınları, sanatçıları, Alevileri ve insanlık onuru için mücadele eden sosyalistleri var olduğu sürece bu dava divana kalmayacak. Sivas katliamını yapanlardan da göz yumanlarda da unutturmaya çalışanlardan da hesap soracağız. 30 yıl önce ateşte semaha dönenlerin ışığı hiç sönmeyecek.” dendi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme