• Haberler
  • Ekonomi
  • “Türkiye ekonomisi, 2001 krizinden sonraki en kötü halinde”

“Türkiye ekonomisi, 2001 krizinden sonraki en kötü halinde”

Bluebay Asset Management’te kıdemli analistlik yapan ünlü iktisatçı Timothy Ash, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Türkiye’nin...

Bluebay Asset Management’te kıdemli analistlik yapan ünlü iktisatçı Timothy Ash, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Türkiye’nin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ash, Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye’nin 2001 krizinden bu yana içinde bulunduğu en kötü durumda olduğunu söyledi.

Bankaların, mantıksız regülasyonlar nedeniyle kredi vermediğini ve şirketlerin de üretim için gereken işletme sermayesinden yoksun olduğunu vurgulayan Ash, Avrupa’daki talebin azlığı nedeniyle ihracatın da zor durumda olduğunu ekledi.

Ash, döviz kurlarında uygulanan sabitleme politikasının, ihracattaki başarısızlığın ve asgari ücretlerdeki kötü politikaların, cari açığı arttırdığını da vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ve Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, seçimlerden önceki ekonomi politikasını değiştirmesi gerektiğini ekleyen Ash, bunun dikkatli yapılması gerektiğinin önemini de vurguladı.

Turkey – probably the worst economic situation I have seen since the 00/01 crisis. Totally fcuked economic inter-relations. Banks not lending due to wacky regulatory environment and big negative IR margins. 1/

— Timothy Ash (@tashecon) July 15, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme