Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: Ete Ara Verin, Balık Tüketin!
Kenan Balcı, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu olarak, vatandaşlara et tüketimine ara vererek balık tüketmelerini önerdi....
Kenan Balcı, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu olarak, vatandaşlara et tüketimine ara vererek balık tüketmelerini önerdi. Kurban Bayramı, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayan Balcı, balığın pişirme süreciyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Balığın pişirildiği sırada pembeleşince çevrilmesi gerektiğini ve balık etinin kurumadan hafif sulu şekilde bırakılmasını önerdi.
“Et yerine balık tüketmek için biraz ara vermek gerekiyor,” diyen Kenan Balcı, “Denizler bizim bitmeyen madenlerimiz, ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Denizciler olarak Kurban Bayramı, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı birlikte kutluyoruz. Türk halkı olarak mutlu ve güzel günlerimizden birini yaşıyoruz. Halkımız hala et tüketmeye devam ediyor. Ancak biraz ara vererek balık tüketmek gerekiyor. Balık daha hafif ve midemizi yormaz. Sıcak havalardan dolayı et sindirimimizi zorlayabilir. Balık, anne sütüyle eşdeğerdir ve reçeteye yazılmayan tek ilaçtır. Balık, anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran ve içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağıdır. Halkımıza önerim, midemizi zorlamadan ete ara vererek balık tüketmeleridir,” şeklinde konuştu.
İHA